Als adviseur mkb betrokken bij
bedrijfsoverdracht, overnames en dashboarding

Gert werkt als adviseur mkb bij de Jong & Laan in Harderwijk. "Mijn baan heeft zoveel facetten, dat het bijna te veel is om op te noemen. Adviseur zijn in de accountancybranche heeft veel uitdagingen en het biedt mooie kansen."

Ik ben van A tot Z betrokken

Mijn baan heeft zoveel facetten, dat het bijna te veel is om op te noemen. Adviseur zijn in de accountancybranche heeft veel uitdagingen en het biedt mooie kansen. Ik ben van A tot Z betrokken bij trajecten, zoals een bedrijfsoverdracht. Daarnaast zet ik mijn analytische vermogen in om prognoses te maken. Ik denk mee over subsidiekansen, optimalisatie van administratieve processen en investeringen. 

Lekker centraal en dichtbij 

Het kantoor in Harderwijk is lekker centraal gelegen in Nederland. Dit maakt het aanrijden prettig en de tijd die ik kwijt ben om op mijn werk te komen kort. Ook de klanten die wij vanaf ons kantoor bedienen zijn niet ver weg.  

Gert de Jager
Gert de Jager Senior adviseur mkb

Het mooie van mijn werk voor mkb+ klanten

Voor mij is het type klant belangrijk in mijn werk. We hebben hoofdzakelijk met grotere mkb klanten. Dit heeft voor mij als voordeel dat ik direct contact heb met de directeur en periodiek aan tafel te zitten. Daarnaast spelen er bij onze klanten verschillende vraagstukken waardoor je wordt uitgedaagd en vaak moet schakelen/samenwerken met specialisten uit andere disciplines.  

We maken veel gebruik van het financiële dashboard in Visionplanner of bouwen een dashboard in Power BI speciaal afgestemd op de wensen van de klant.  

De afwisseling tussen het klantcontact aan de ene kant en het opstellen van diverse (cijfermatige) rapporten aan de andere kant, maakt mijn werk zo leuk. In combinatie met de wisselende vraagstukken en uitdagingen van mijn klanten, ben ik echt een totaal-adviseur. 

We hebben niet alleen op onze vestiging, maar binnen heel de Jong & Laan veel aandacht voor de ontwikkeling van automatisering bij klanten. We maken veel gebruik van het financiële dashboard in Visionplanner of bouwen een dashboard in Power BI speciaal afgestemd op de wensen van de klant.  

Door hier continu aandacht aan te besteden en klanten de laten zien waar (tijd)winst te behalen valt, blijft er meer tijd over om als adviseur op te treden.  

Mijn collega Mariska verwoordde het al mooi in haar blog: “Ik ben meer een soort huisarts voor bedrijven”. Zo voelt het ook echt. Als het gaat om administratieve vraagstukken, belastingzaken of subsidies dan komen zij bij mij en is het aan mij om hen zo goed mogelijk te adviseren.  

Bij de klant op locatie 

Als adviseur mkb werk ik niet alleen op kantoor in Harderwijk, maar ook bij de klant op locatie. Werken in een andere omgeving werkt niet alleen verfrissend, maar is ook efficiënt. De weg naar de klant is hierdoor letterlijk nog korter.  

Een leuke bijkomstigheid is dat ik altijd fijn word ontvangen bij de klanten waar ik werk en bijvoorbeeld ook regelmatig bij de vrijdagmiddagborrel van hen aanschuif.  

Kortom, de afwisseling in mijn werk en de meerwaarde die ik bied aan klanten zijn de redenen waarom ik mijn werk zo leuk vind. De uitdagende vraagstukken die mij worden toevertrouwd en waarin ik zelf de verantwoordelijkheid pak, geven mij veel voldoening.  

Data en dashboarding op het hoogste niveau 

Wil jij ook de overstap maken naar een kantoor waarin dashboarding en innovatieve werkwijzen op een hoog niveau liggen, zodat jij meer tijd hebt om te adviseren en echt van meerwaarde te zijn voor de klant?  

Laten we dan eens kennismaken, want jij bent van harte welkom om je bij ons team te voegen!