Passie voor de
analytische kant van HRM

Meer over team Personeel

Iets doen waar ik niet alleen met de ‘zachte’ kant van HRM bezig was.

Ik merkte tijdens mijn scriptie voor mijn opleiding HRM dat ik het werken met cijfers en het berekenen van statistieken erg leuk vond. 

Toen ik de keuze moest maken voor mijn toekomstige baan, heb ik voor mijzelf bedacht dat ik graag iets wilde doen waar ik niet alleen met de ‘zachte’ kant van HRM bezig was. De analytische kant interesseerde mij veel meer.

Jelmer de Boer
Jelmer de Boer Consultant personeel

Niet logisch, wel geschikt 

In mijn zoektocht naar de perfecte baan, kwam ik tot de conclusie dat salarisadministratie mij interessant leek. Misschien niet de meest logische keuze voor een student HRM, maar het paste veel beter bij mij.

Het traineetraject van de Jong & Laan sloot perfect aan op mijn behoeften.

Het enige wat miste om te starten in de salarisadministratie was een praktijkdiploma loonadministratie. Al snel vond ik tijdens mijn zoektocht het traineetraject van de Jong & Laan. Dit sloot perfect aan op mijn behoeften.

Ik volgde het traineetraject met vakken die gingen over loonheffingen, arbeidsrecht en sociale zekerheid. Tegelijkertijd kon ik, onder begeleiding, beginnen in de salarisadministratie. Na verloop van tijd was het moment daar om te kijken welke kant ik in de toekomst op wilde. Ik had de keuze uit de salaris- of de personeelsadvies-kant.

Even wennen, maar ik werd goed begeleid 

Uiteindelijk begon ik in 2021 bij de Jong & Laan. Het was wennen, omdat ik in een vakgebied kwam wat ik nog niet kende. Ik moest nu voor externe klanten kwalitatief werk afleveren. Gelukkig ben ik vanaf het begin goed begeleid. Mijn collega’s stonden altijd klaar voor het beantwoorden van vragen en om mij te helpen.

Theorie bracht ik direct in de praktijk 

Ik deed veel theoretische kennis op, die ik direct kon inzetten in mijn werk met klanten. Dit versnelde mijn ontwikkeling. Ik had al na een korte periode het gevoel dat ik van toegevoegde waarde was voor het team en klanten. Ik kreeg steeds meer klanten waarmee ik zelfstandig contact had en de salarisverwerking voor verzorgde.

Inmiddels ben ik ruim twee jaar verder en is mijn keuze gevallen op de kant van de salarisadministratie. Ik heb nu een mooie diverse klantenportefeuille en steeds meer klantcontact. Ik ga bij mijn klanten op bezoek en werk samen met hen richting een correcte salarisadministratie.

Ook voorzie ik hen van advies over bijvoorbeeld de toepassing van een cao of ik zorg dat één van mijn gespecialiseerde collega’s ze kan helpen. Ik schakel veel met andere disciplines om een zo compleet mogelijke dienstverlening te bieden.

Volop ontwikkelkansen pakken! 

Qua trainingen en opleidingen heb ik al het nodige gedaan bij de Jong & Laan in de ruim twee jaar die ik hier nu werkzaam ben. 

  • Ik heb mijn traineetraject afgerond; 
  • Ik ben klaar met het Young Development Programma, een ontwikkeltraject voor jonge professionals van de Jong & Laan. Hier heb ik samen met collega’s van andere disciplines en vestigingen een aantal modules gevolgd over persoonlijke ontwikkeling. 
  • Ik ga starten met de vakopleiding payroll services.

Ontwikkeling vind ik heel belangrijk en ik krijg hier alle mogelijkheden toe. Mijn doel is om nog gespecialiseerder te worden in het vakgebied van de salarisadministratie. 

Werkinhoudelijke ontwikkeling 

Ook qua werkzaamheden kijk ik alweer vooruit naar de toekomst. Ik wil mij graag nog meer in het salarisverwerkingssysteem verdiepen en meedenken hoe we slimmer en efficiënter werken als organisatie.

Denk hierbij aan het automatiseren van processen in de salarisverwerking. Of wat dacht je van de optimalisatie van HR-werkzaamheden, zoals het inrichten van sjablonen waarmee automatisch arbeidsovereenkomsten worden opgesteld.

Ontwikkelen op mijn eigen manier en tempo 

Ook qua werkzaamheden en mijn functie kijk ik vooruit. Ik ben nu nog adviseur personeel, maar de volgende stap is consultant personeel. Ik wil mij graag nog meer in het salarisverwerkingssysteem verdiepen en een toegevoegde waarde leveren aan zowel de klant als de organisatie. Het meedenken in hoe het slimmer en efficiënter kan, hoort hierbij en doe ik graag.

Ik geef aan welke kant ik op wil en dan kijk ik samen met mijn leidinggevende hoe we dit gaan realiseren. Het is fijn om hierin zelf de regie te hebben, zo kan ik mij ontwikkelen op de manier en het tempo dat bij mij en mijn levensstijl passen!

Heb je nog vragen? Neem contact met mij op.

Het mooie aan het werken bij deze club,

is dat ik inbreng heb over mijn toekomst.