Ik vond de baan die ik niet zocht

Werk je in de accountancy? Dan heb je waarschijnlijk regelmatig te maken met de afdeling Kwaliteit & Vaktechniek, maar wat we precies doen? Dat moet ik zelfs m’n collega’s uitleggen. Begrijpelijk, want we zijn best wel een vreemde eend in de bijt. Toch is dit de baan die ik niet zocht, maar alles is wat ik wil.

Ellis over haar werk als procescoödinator

Toegegeven, ik ben zelf ook best serieus, maar daarnaast ook spontaan en een tikkie eigenwijs. Mijn vrije tijd gaat vooral naar mijn zoontje Huub en mijn vrienden. Ook vind ik het heerlijk om eropuit te trekken. Ik heb vroeger een half jaar in het buitenland gestudeerd, in Zuid-Korea.

Daarna heb ik een tijdje rondgereisd door Zuid- en Oost-Azië. Dat zou ik heel graag nog een keer willen doen. Verder is mijn bucketlist niet zo lang en heb ik er eigenlijk net wat op afgestreept: een oude boerderij verbouwen. Daar woon ik nu met mijn gezin.

Een hele zoektocht

Eigenlijk zie ik mijn werk ook een beetje als een hobby. In die zin, dat ik het oprecht leuk vind wat ik doe. Daar ging een hele zoektocht aan vooraf. Mijn ouders hebben een bedrijf in bestratingen en overkappingen, dat ik kon overnemen. Maar ik wist direct dat mijn hart daar niet lag.

Ik had enkele klanten die bij de Jong & Laan werkten. Dit waren nuchtere, open mensen die met beide benen op de grond stonden.

Ik ben aan het werk gegaan als assurantietussenpersoon en uiteindelijk doorgegroeid naar hypotheekadviseur. Een leuke baan, maar ik zag mezelf dat niet vijf of tien jaar doen. Tegelijkertijd wist ik ook niet goed wat ik dan wél wilde doen.

Ik had enkele klanten die bij de Jong & Laan werkten. Dit waren nuchtere, open mensen. Mensen die met beide benen op de grond stonden. Zij tipten mij om eens op de website te kijken.

Hier vond ik een vacature voor de functie procescoördinator, waarvan de inhoud nog niet helemaal duidelijk was. Eigenlijk wisten ze niet precies wat ze zochten. En ik dacht direct: ik weet ook niet precies wat ik zoek. Een gesprek volgde en dat voelde goed. Er was echt een klik, waarop ik besloot te solliciteren en de baan kreeg.

Ellis Gijsbers
Ellis Gijsbers Procescoördinator kwaliteit & vaktechniek

Door ontwikkelen en waarborgen van de kwaliteit

En wat ik dan doe? Dat weten zelfs mijn collega’s niet altijd en het is ook best lastig uit te leggen. Vooral omdat het zo divers is. Het komt erop neer dat wij nieuwe regelgeving vertalen naar beleid en protocollen. Wij bepalen dus min of meer hoe andere collega’s hun werk moeten doen, maar we doen het met de beste intenties. Om onze manier van werken en de kwaliteit van ons werk te optimaliseren.

We proberen alles zo makkelijk en duidelijk mogelijk te maken voor onze collega’s.

Er wordt wel ’s gedacht dat we strenger zijn dan wat de regelgeving van ons vraagt, maar dat is echt niet het geval. We proberen alles juist zo makkelijk en duidelijk mogelijk te maken voor onze collega’s. Zo ontwikkelden we laatst een nieuwe opdrachtacceptatieprocedure. Elke nieuwe klant doorloopt een aantal stappen voor hij of zij klant kan worden en daar hebben wij een nieuw protocol voor ontwikkeld. Best een mooi succes.

Volop kansen

De Jong & Laan vindt het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en biedt veel cursusprogramma’s aan. Daar heb ik er al een aantal van gevolgd. De meest waardevolle was misschien wel het Personal Development traject. Hiermee word je een spiegel voorgehouden en ontdek je wat wel en niet bij je past. Dit was heel nuttig, omdat de Jong & Laan en ik beiden niet precies wisten wat we zochten.

Kansen genoeg, al worden ze je niet in de schoot geworpen. Als je je wil ontwikkelen, ben je zelf in de lead.

Over een aantal jaren wil ik weer een studie volgen. Een hbo-programma, een master; iets wat aansluit op mijn werkzaamheden. Er bestaat niet echt een logisch vervolg op mijn functie. Dus wil ik me binnen deze functie zoveel mogelijk blijven ontwikkelen, zodat ik ook een waardevolle bijdrage kan leveren aan het verder vormgeven van de functie. Kansen genoeg, al worden ze je niet in de schoot geworpen. Als je je wil ontwikkelen, ben je zelf in de lead.

Wil je meer weten over mijn ervaring bij de Jong & Laan? Neem gerust contact met mij op of reageer onder deze blog.