Ontwikkeling, kansen en plezier
mijn #jonglaanbaan

Ik kwam erachter dat ik bij de Jong & Laan veel kansen krijg, en vooral de vrijheid, om mijn eigen pad te kiezen. Daar waar bij veel accountantskantoren het samenstellen van de jaarrekening als één van de belangrijkste werkzaamheden wordt gezien, is de horizon bij de Jong & Laan breder.

Ontwikkeling, kansen en plezier: mijn #jonglaanbaan

Ik startte als beginnend assistent-accountant bij de Jong & Laan. Ik was derdejaars student Accountancy en ben vanaf dat moment een duaal traject gaan volgen. De jaren vlogen voorbij en ik zit er nog steeds. Met plezier!

Angela Brakke
Angela Brakke Adviseur mkb

Mijn carrièrepad

Ik begon onderaan de ladder en heb door de jaren heen stappen gemaakt richting de functie relatiebeheerder. De komende jaren hoop ik mij nog verder te ontwikkelen en wellicht accountant te worden. Deze mannenwereld kan wel wat vrouwelijke accountants gebruiken!

Mijn doel voor ogen

Ik mag mijn eigen tempo bepalen, zolang ik mijn doel maar goed voor ogen houd.

Bij de Jong & Laan krijg ik de kans om mezelf te zijn. Ik streef mijn eigen doelen na en word hierin ondersteund. Niks moet, alles mag.

Zo had ik na het behalen van de bacheloropleiding Accountancy wel even genoeg school gezien. Ik wachtte bewust een jaar met het starten van het theoretische deel van de post-bachelor opleiding. Dit was gelukkig geen probleem. Ik mag mijn eigen tempo bepalen, zolang ik mijn doel maar goed voor ogen houd.

Persoonlijke ontwikkeling

Naast het ontwikkelen van mijn vaktechnische kennis, staat ook mijn persoonlijke ontwikkeling niet stil. Ik volg sinds een jaar het Personal Development traject.

In dit traject leer je jezelf kennen:

  • Hoe zit mijn persoonlijkheid in elkaar?
  • Hoe kan ik dit toepassen in mijn werkzaamheden?

Ook leer ik persoonlijkheden van klanten en collega’s te herkennen. Dit traject helpt mij om beter te communiceren, te leren luisteren en zo te achterhalen wat mijn klanten en collega’s daadwerkelijk willen zeggen.

De klant volledig van dienst

Collega's de Jong & Laan Meppel

Het vaktechnische deel van de accountancy is voor mij dan ook niet het meest interessant. Natuurlijk wil ik kennis opdoen, maar het communicatieve deel vind ik veel interessanter. Ik ben een echt gevoelsmens. Een klant die positief is over mij als persoon, vind ik belangrijker dan wanneer ik een nieuw technisch snufje in het jaarrekeningprogramma heb ontdekt.

Daar waar de één uitblinkt in kennis, staat de ander dichter bij zijn/haar klanten. Beide types zijn werkzaam bij de Jong & Laan en dat is goed. Zo kun je de klant volledig van dienst zijn.

Het gras is altijd groener…

Geld verdienen is belangrijk, maar met plezier naar je werk gaan is nog veel belangrijker.

Natuurlijk heb ook ik wel eens mijn twijfels gehad of andere accountantskantoren niet beter zijn. Nou kan ik je zeggen, het gras is niet altijd groener bij de buren. Ik heb een kortdurend uitstapje gemaakt naar een ander accountantskantoor, maar was binnen 1,5 maand alweer terug bij de Jong & Laan. 

Ik kwam erachter dat ik hier veel kansen krijg en vooral de vrijheid krijg om mijn eigen pad te kiezen. Daar waar bij veel accountantskantoren het samenstellen van de jaarrekening als één van de belangrijkste werkzaamheden wordt gezien, is de horizon bij de Jong & Laan breder.

Het samenstellen van de jaarrekening is niet langer de meest uitgevoerde opdracht. Cijfers van de afgelopen maand zeggen veel meer over de toekomst dan cijfers van een jaar geleden. Het sturen op de toekomst en de klant kunnen adviseren over zijn/haar huidige cijfers levert mij meer voldoening op.

Met plezier naar m’n werk

Daarnaast heb ik geweldige collega’s. We zorgen ervoor dat iedereen met plezier naar zijn/haar werk gaat, zijn in voor een grapje en steunen elkaar daarnaast in de mindere periodes. Geld verdienen is belangrijk, maar met plezier naar je werk gaan is nog veel belangrijker!

Vind jij plezier hebben in je werk ook zo belangrijk?

Net als Angela bij ons werken in de accountancy?