Felix studeert aan het Nyenrode en werkt bij de Jong & Laan

Het studeer-werk traject wordt over het algemeen niet gezien als een makkelijk traject. Van maandag tot en met donderdag ben ik aan het werk in de controlepraktijk en op de vrijdagen heb ik studie. Lees meer over mijn ervaring.

Felix over zijn werk als assistent-accountant

Na het afronden van mijn studie Bedrijfseconomie aan het Windesheim, heb ik gekozen voor de deeltijdopleiding Accountancy aan het Nyenrode. Ik was toe aan praktijkervaring, maar ook nog niet uitgeleerd. Daarom vond ik het deeltijd traject bij Nyenrode een mooie optie.

Via Nyenrode en bekenden vanuit mijn vooropleiding werd ik in contact gebracht met een aantal accountantskantoren die varieerden van klein tot groot. Door de goede sfeer en de laagdrempeligheid die ik ervaarde bij de Jong & Laan vanaf het allereerste gesprek, was ik al snel overtuigd dat dit beste keuze voor mij was!

Een goede start is het halve werk 

In de eerste weken bij de Jong & Laan werd ik fijn ontvangen en meegenomen door mijn collega’s. Ik kreeg hierdoor meteen een goed gevoel bij het kantoor en de collega's en ik had een goede start.

Ik was eerst een klein beetje onzeker of het een probleem zou zijn dat ik nog niet alle kennis had...

Door de starterscursus op de introductiedagen van de controlepraktijk werd mijn theoretische kennis van Accountancy bijgespijkerd. Ik was eerst een klein beetje onzeker of het een probleem zou zijn dat ik nog niet alle kennis had, maar dit bleek achteraf helemaal niet het geval. Naast de vaktechnische cursus was er tijdens de introductiedagen ook tijd voor teambuilding en vooral veel gezelligheid. 

Felix Houben
Felix Houben Assistent-accountant controle

Uitdagingen voor een bedrijfseconomie student 

Aangezien Bedrijfseconomie mijn vooropleiding was, heb ik in de eerste weken ook uitdagingen ervaren tijdens mijn werkzaamheden. Heel veel werkzaamheden die ik in mijn eerste weken heb uitgevoerd, waren compleet nieuw voor mij. Het was soms best lastig, maar met de juiste begeleiding heb ik deze uitdaging juist als heel erg leuk en leerzaam ervaren.

Deze nieuwe kennis en ervaring vanuit de controlepraktijk kon ik vervolgens mooi meenemen in mijn pre master bij Nyenrode. Hierdoor kon ik hier de lesstof beter begrijpen en koppelen aan de praktijk. Daarom kan ik het studeer-werk traject zeker aanraden aan anderen in een soortgelijke positie.   

Makkelijk? Nee. Leuk? Ja!  

Het studeer-werk traject wordt over het algemeen niet gezien als een makkelijk traject. Er wordt toch veel van je gevraagd en je moet toch constant presteren. Hierbij vind ik het erg belangrijk om een goede balans te zoeken tussen beiden.

Van maandag tot en met donderdag ben ik aan het werk in de controlepraktijk en op de vrijdagen heb ik studie. Wanneer er tentamens zijn op één van de werkdagen, kan ik hier verlof voor opnemen. Er wordt hier goed rekening mee gehouden en dat is fijn!

medewerkers de jong en laan

Niet de enige

Op kantoor zijn meer collega's in hetzelfde traject of die het traject hebben gevolgd, dit schept toch een band. Je snapt elkaar en ze weten hoe het voelt als ik bijvoorbeeld aangeef dat ik het even druk heb. Zijn er vakken waar ik (of een collega) wat lastig doorheen kom? Dan krijg ik hulp van alle kanten. Erg mooi om te zien en ervaren dat we als collega's altijd willen helpen en dat we hierdoor het beste uit elkaar halen.  

Meer weten over studeren en werken bij de Jong & Laan, ik vertel je er graag meer over en/of beantwoord je vragen. Neem daarom gerust eens contact met mij op. 

Geen vrije tijd meer als je werkt en studeert? Dacht het niet!