Hier wordt echt gekeken naar wat ik kan en wil

Een leuke sfeer, collega’s die elkaar helpen, volop uitdaging en doorgroeimogelijkheden. Dat is waar de ideale baan aan moet voldoen, vind ik. En dat is ook precies wat ik vond bij de Jong & Laan, toen ik er vier jaar geleden kwam werken. Hier wordt echt gekeken naar wat ik kan en wil.

Tjark over zijn werk en ambities

Ik woon in het centrum van Groningen in een knus appartement, samen met mijn vriendin. Vroeger voetbalde ik veel, maar tegenwoordig ben ik vaker te vinden op de tennisbaan. Daarnaast pak ik een aantal keer per week de racefiets, dus lekker sportief. Dat is wat ik het liefste doe en waar ik, naast mijn fulltime baan, de meeste energie van krijg. En - heel cliché-: veel afspreken met vrienden en familie.

Alle ruimte voor ambitie

Net als in de sport houd ik ook op mijn werk van een uitdaging. En dat is ook wat ik nodig heb; dan is het prettig te werken in een organisatie waar alle ruimte is voor je ambities en je voldoende wordt uitgedaagd om je te ontwikkelen. Toen ik op gesprek ging bij de Jong & Laan werd direct duidelijk welke stappen ik kan maken en welke begeleiding ik daarvoor krijg. Er wordt echt gekeken naar wat je kan en wat je wil. Dat is echt wat me over de streep trok

Leuke, open sfeer

Wat werken bij de Jong & Laan zo fijn maakt? Met name de leuke, open sfeer; iedereen wil elkaar helpen. De fiscale samenwerking is super. Ik werk in de algemene fiscale praktijk in de regio noord; deze omvat de vestigingen Assen, Groningen, Hoogeveen en Emmen.

Elke vestiging heeft een team fiscalisten en eens in de twee weken komen we bij elkaar voor overleg. Dan bespreken we onder andere nieuwe vakliteratuur, relevante actualiteiten en diverse casussen. We helpen elkaar echt vooruit!

Het leukste aan mijn werk is het persoonlijke contact met klanten. Ik adviseer op verschillende terreinen. Dit doe ik zelfstandig met op de achtergrond een senior belastingadviseur. Het is voor mij een sport om de fiscale advisering aan te sluiten met de wensen van de klant. Hierbij kijk ik naar het gehele plaatje, onderneming en privé.

Doelen bespreekbaar maken

Ik heb vanaf het begin duidelijk gemaakt dat ik stappen wil maken en kreeg ook direct de ruimte en begeleiding om dat te doen. Inmiddels heb ik me ontwikkeld van junior belastingadviseur naar belastingadviseur.

Je moet blijven zwemmen. Als ik 'bandjes' nodig heb, zorg ik dat ik deze krijg aangereikt.

Je moet wel zelf het initiatief nemen. Ook als je in het diepe wordt gegooid is het belangrijk dat je blijft zwemmen.  Als ik 'bandjes' nodig heb, zorg ik dat ik deze krijg aangereikt. Daarnaast maak mijn ambities kenbaar zodat mijn omgeving weet wat ik graag wil. Maak je het niet bespreekbaar, dan kan niemand je helpen in het bereiken van je doelen. Uiteindelijk wil ik tekeningsbevoegd worden en op de termijn senior belastingadviseur. Er liggen dus nog genoeg uitdagingen op mijn pad.

Iedere dag een stapje verder

Hoe ik daar kom? Op dit moment volg ik een SOB-opleiding van de NOB die ik bijna heb afgerond. Verder heb ik deelgenomen aan diverse interne opleidingstrajecten van de Jong & Laan, zoals een personal development traject, waarin je meer leert over jezelf en hoe je overkomt bij klanten.

Ook het sparren met mijn collega's helpt me in mijn verdere ontwikkeling. Gewoon door mensen op te zoeken die ergens meer verstand van hebben dan ik. We zijn er om elkaar te helpen. Uiteindelijk kom je zo iedere dag een stapje verder.

Wil je meer weten over mijn ervaring bij de Jong & Laan? Neem gerust contact met mij op of reageer onder deze blog.