Steeds meer collega's met een niet-accountancy achtergrond

Steeds meer collega's met een niet-accountancy achtergrond

Binnen de Jong & Laan is een verschuiving gaande, waarbij wij steeds meer nieuwe collega’s willen verwelkomen met een niet-accountancy achtergrond. Het advies dat onze klanten krijgen gaat al lang niet meer enkel en alleen over de jaarrekening.

Als financieel vertrouwenspersoon en sparringpartner van veel ondernemers beschikken onze collega’s over een unieke positie waarbij zij een uiterst belangrijke, signalerende rol hebben. Dit betekent dat onze collega’s ondernemers adviseren over bedrijfsmodellen, personeelsbeleid, subsidietrajecten en IT-innovaties.

Dennis Krukkert
Dennis Krukkert Manager IT

UT Challenge

Om nieuw talent te ontmoeten en inspiratie op te doen voor onze eigen organisatie, maakten drie van onze collega’s deel uit van de jury van de UT Challenge; een wedstrijd waarin gedreven studenten werken aan innovatieve ideeën en deze presenteren aan verschillende professionals. Eén van die professionals en collega is Dennis, manager IT. Hij vertelt hieronder meer over hoe zij deze bijeenkomst vonden en de ervaring die zij hebben opgedaan.

Kritisch kijken naar onze eigen organisatie

Studenten zijn de toekomst en beschikken over de unieke capaciteit om kritisch en innovatief te denken. Zij kijken anders tegen zaken aan dan iemand die al jaren in het vak zit en al wat meer in een vast stramien werkt en denkt.

Onze deelname aan de UT Challenge gaf ons niet alleen de gelegenheid om met studenten in contact te komen, maar laat ons ook kritisch naar onze eigen organisatie en ideeën kijken.

Studenten zijn de toekomst en beschikken over de unieke capaciteit om kritisch en innovatief te denken.

Bij de Jong & Laan zijn we continu in ontwikkeling en op zoek naar manieren om ons te verbeteren, klanten nog beter van dienst te zijn en te groeien. De UT Challenge is een leuke vorm van ideeën generen en verzamelen en om, in aangepaste vorm, toe te passen in ons eigen innovatieproces.

Innovatieve ideeën

Tijdens de Grand Finale hebben Thomas, Paul en ik van drie categorieën de ideeën gepresenteerd gekregen. Het ging om de categorieën Idealation (een wild idee), Prototyping en startup. De ideeën varieerden van:

  • een planningssysteem voor conducteurs;
  • een ademanalyse oplossing om aandoeningen te herkennen en;
  • een slimme workflow-tool.

Vanuit mijn eigen expertise (IT-innovaties) vond ik het super interessant om de presentaties bij te wonen, ik dacht regelmatig: “Kan dat echt?”

Bij een accountantskantoor werken écht niet alleen accountants

Nu bij ons de advisering van klanten zich uitbreidt naar niet-accountancy gerelateerd advies, zijn dit soort bijeenkomsten extra interessant. Veel studenten (en professionals) denken dat er bij een accountantskantoor alleen nog maar accountants en belastingadviseurs in dienst zijn.

Wij zijn inmiddels met bijna 300 collega’s die helemaal geen accountancy achtergrond hebben.

Echter is het tegendeel waar en zijn wij inmiddels met bijna 300 collega’s die helemaal geen accountancy achtergrond hebben. Denk hierbij aan onze business consultants, HR-adviseurs en IT-professionals en zelfs bedrijfspsychologen.

Innovaties en nieuwe manieren van advies geven

medewerker de jong en laan

We lopen bij de Jong & Laan echt voorop als het gaat om data-analyse in de controlepraktijk en het geven van advies op basis van data die wij zien. Denk hierbij aan een efficiënte personeelsplanning en advies over het werven van nieuw personeel.

Recentelijk hebben wij een nieuwe collega gekregen die zich richt op het afnemen van assessments bij klanten die in een familie bedrijfsovername zitten. Hierbij kijkt ze of de opvolger over de juiste capaciteiten beschikt om het bedrijf succesvol over te nemen of dat er voor bepaalde gebieden extra ondersteuning nodig is.

Dit is een nieuwe manier van werken waarmee de Jong & Laan écht een koploper is.

Dit is een nieuwe manier van werken waarmee de Jong & Laan echt een koploper is. Dit soort ontwikkelingen vind ik inspirerend en geven mij energie om ook mijn steentje bij te dragen aan innovaties en nieuwe manieren van advies geven.

Een supergave club

Als ik in mijn netwerk mensen spreek die verbaasd zijn van het feit dat er bij de Jong & Laan niet alleen accountants werken, vind ik dat jammer. Wij zijn een supergave club die werkt voor veel mooie klanten. Het advies dat wij geven is zo breed, niemand hoeft zich af te laten schrikken door het ‘label’ accountantskantoor.

Ik zie ons als een allround adviesorganisatie die juist een unieke relatie heeft met de klant en vanuit deze positie de meest waardevolle adviezen geeft op welk gebied dan ook! Wil jij ook deel uitmaken van onze club? Bekijk dan de vacatures per vakgebied of neem contact met mij op.

Reageren op deze blog? Dat kan onderaan de pagina ↓

Groei door als professional
bij de Jong & Laan!

Dát is precies wat we je geven. Een baan die met je meegroeit. Wij kunnen wel A zeggen, uiteindelijk ben jij het die B moet zeggen. Als je gewoon een baan zoekt, moet je niet bij ons zijn. Wij zorgen voor genoeg kansen, aan jou om ze te grijpen. Jij bent in de lead, maar je staat er nooit alleen voor. Wat je bij ons ook gaat doen, je doet het samen!

Lees meer