Dit is waarom ik blij ben met het traineetraject (en anderen vast ook!)

Dit is waarom ik blij ben met het traineetraject (en anderen vast ook!)

Als junior adviseur personeel heb je een hele loopbaan voor je. De weg die je bewandelt zal niet volledig uitgestippeld zijn, want je start in een heel dynamisch vak. Dat kan soms wat onzekerheid geven; maar het biedt vooral veel mooie kansen en uitdagingen.

  • Hoe gaat jouw pad eruit zien?
  • Waar word jij gelukkig van?
  • Welke factoren spelen daarbij een rol?

Bij de Jong & Laan krijgen wij als junioren de mogelijkheid om dit te onderzoeken.

Junior? Volg meteen een cursus!

Eén van die mooie kansen is het traineetraject dat sinds kort wordt aangeboden aan alle junioren Personeel van de organisatie. De cursussen PDL (Praktijkdiploma Loonadministratie), Sociale Zekerheid en Arbeidsrecht zijn onderdeel van dit traject. Ik ben één van de collega’s die deze cursussen mochten gaan volgen. Samen met zeven andere collega’s startte ik met het eerste onderdeel, PDL.

Ik ben als professional gegroeid door dit traject

We waren de eerste groep die met het traineetraject is gestart, dus mochten we ook volop meedenken over ontwikkelingen en verbeteringen van het traject. Dit zodat het de toekomstige junioren ook genoeg gaat bieden.

De cursussen geven je meer body in je advisering richting klanten, brengen je in contact met collega’s van andere vestigingen en laten je groeien als professional.

Praktijkdiploma Loonadministratie en Sociale Zekerheid

PDL is een opleiding die ingaat op het voeren van een goede salarisadministratie, maar geeft daarnaast ook (actuele) kennis van het arbeidsrecht. Je leert meer over het onderwerp loonheffingen en weet hoe de wetswijzigingen doorwerken in de salarisadministratie van een klant.

Onderwerpen waar iedere adviseur Personeel dagelijks mee te maken krijgt.

Nadat we dit onderdeel van het traineetraject allemaal goed afgerond hadden, startten we vervolgens met het onderdeel Sociale Zekerheid. Een cursus die veelal inhaakt op het onderdeel PDL, maar daarbij ook meer verdieping brengt.

Waarom ik juist dit zo mooi vind?

Het mooie aan dit traineetraject vind ik dat je in contact komt met collega’s van andere vestigingen. Je leert elkaar in een ongedwongen sfeer beter kennen waardoor je elkaar op de werkvloer toch net iets makkelijker weet te vinden.

Daarnaast vind ik het mooi om te zien hoe het traject steeds meer vorm krijgt. Juist omdat we de eerste groep zijn die dit hele traject doorloopt, kunnen wij de terugkoppelingen geven die nodig zijn om het traineetraject voor de toekomstige junioren ook tot een succes te maken.

Als professional groeien

Ik vind dat ik als professional gegroeid ben door dit traject en dat gun ik de junioren die de organisatie nieuw binnenkomen ook van harte. Lijkt het jou ook niet gaaf om bij de start van je carrière meteen zo’n mooi traject met cursussen te volgen?

Hoe bevalt Iris de cursus personeel?