Af­gestu­deerd maar nog lang niet uit­ge­leerd

In de schoolbanken, daar is mijn loopbaan bij de Jong & Laan begonnen. Al sinds ik mijn vwo-diploma heb, volg ik via de Jong & Laan een deeltijdstudie accountancy. Mijn bachelor diploma heb ik inmiddels binnen. Nu is het tijd voor mijn master. En als dat is gelukt, misschien zelfs een post master. Voorlopig nog niet uitgeleerd dus!

Yinte over haar bachelor bij de Jong & Laan

Studeren past bij mijn karakter. Ik ben best wel een denker en erg nieuwsgierig. En verder? Ik ben een enorme filmliefhebber met Shawshank Redemption als mijn alltime favourite. En ’s nachts kan je me wakker maken voor knoflookgamba’s. Al zijn mijn collega’s daar misschien minder blij mee.

Ik hoor genoeg verhalen van studiegenoten bij wie de cultuur veel formeler is.

Eigenlijk wist ik op de middelbare school al dat ik iets met financiën wilde doen. Ik heb iets met cijfers. Misschien wel omdat ze alles zo lekker concreet maken. Psychologie vind ik ook interessant, maar dat is een stuk abstracter. Het analytische en onderzoekende van accountancy, gecombineerd met het klantcontact: dat ligt mij goed. Dus was de keuze voor een opleiding in de financiële richting snel gemaakt.

Best wel uniek

En waarom dan bij de Jong & Laan? Je krijgt hier echt de ruimte voor je studie. Ook de werksfeer voelde heel prettig. Dat was de reden dat ik direct dacht: hier wil ik werken.

Iedereen gaat lekker informeel met elkaar om. Op papier zijn er natuurlijk hiërarchische lagen, maar in de praktijk merk je daar weinig van en voelt alles juist heel plat georganiseerd. Dat is best wel uniek, want ik hoor genoeg verhalen van studiegenoten bij wie de cultuur veel formeler is. Bijvoorbeeld bij de kantoren uit de Big 4.

Yinte Dik
Yinte Dik Senior assistent-accountant controle

Typisch de Jong & Laan

Met de collega’s van mijn vestiging in Elst heb ik natuurlijk het meest contact. Maar eigenlijk voelt de hele organisatie als een hechte club mensen, die laagdrempelig en informeel met elkaar omgaan. Ons intranet Joost draagt hier veel aan bij. Zonder Joost zit je met je eigen vestiging op een eilandje.

Nu heb je toch het gevoel dat je met elkaar bent. Ook dankzij ons jaarlijkse personeelsfeest. Er werken ruim 850 mensen bij de Jong & Laan, maar de meesten in de controle ken ik wel bij naam. Dat is voor mij echt typisch de Jong & Laan en dit komt de samenwerking ten goede.

medewerker de jong en laan

Als assistent-accountant controle zit ik regelmatig – in de interimfase – bij klanten om de processen door te spreken. Maar het kan best zijn dat we tegen een belastingtechnisch vraagstuk aanlopen. Dan schakelen we met de specialisten, zoals één van de belastingadviseurs. Je kan bij iedereen terecht als je ergens niet uitkomt. Dat is het mooie van alle disciplines onder één dak.

Goede studiefaciliteiten

Mijn scriptie is inmiddels positief afgerond, maar klaar met studeren ben ik niet. Uiteindelijk wil ik graag registeraccountant worden. Dat betekent ook dat ik na mijn bacheloropleiding een master van twee jaar wil volgen. En daarna een post master van een jaar.

Je kan bij iedereen terecht als je ergens niet uitkomt.

Dan ben ik theoretisch klaar, maar moet ik nog een interne praktijkopleiding volgen. De Jong & Laan biedt me daarvoor een heel mooie studieregeling aan. De studiekosten worden betaald en er wordt tijd vrij gemaakt. Ook heb ik veel aan mijn collega’s; veel van hen volgen dezelfde opleiding of zijn al bezig met hun master of post master. Iedereen heeft wel tips voor elkaar en die back-up is heel prettig.

Wil je meer weten over mijn ervaring bij de Jong & Laan? Neem gerust contact met mij op.