Ik wilde werk en studie combineren.

Na mijn studie op het mbo juridisch, startte ik met de hbo-opleiding finance & control. Ik kwam er al snel achter dat de manier van leren, mij niet goed lag. Ik was meer opzoek naar een werk-leer combinatie.

Het finance & control was voor mij te theoretisch

Mijn ouders hebben een akkerbouwbedrijf en de administratie hiervan vond ik altijd super interessant. Mijn zus werkt ook bij een accountantskantoor en zij stuurde het AD-traject van de Jong & Laan door, ze had dit op LinkedIn gezien. Het sprak mij gelijk aan. Werken en studeren combineren. Dus ik had een inkomen, kon studeren, geen studieschuld en ik hoefde geen bijbaantje meer aan te houden. Best wel wat voordelen dus!

Durf te vragen

Je leert supersnel, vooral door te doen, maak je echt stappen. En ik zal eerlijk zijn, in het begin voelde ik mij soms best wel dom als ik iets niet snapte. Gelukkig kon ik rekenen op veel begrip en uitleg van collega’s. Ik vond het soms best lastig om iemand te vragen, want ik wilde ze niet tot last zijn.

En ik zal eerlijk zijn, in het begin voelde ik mij soms best wel dom als ik iets niet snapte.

Door het bespreekbaar te maken met mijn coach kreeg ik meer zelfvertrouwen om juist wel vragen te stellen. Ik zag steeds meer in dat het mij juist verder hielp en dat collega’s het echt niet erg vonden. Liever een vraag te veel dan te weinig! Nu heb ik steeds meer het idee dat ik daadwerkelijk wat bijdraag en steeds zelfstandiger kan werken.

Leonie Tieben
Leonie Tieben Beginnend assistent-accountant
Zij zetten de stap!

Zij zetten de stap!

De voordelen

Niet alleen het feit dat de combinatie werken en leren mij veel beter past is een groot voordeel, er zijn meer voordelen. Zo vind ik het werkende leven echt heel leuk. Ik ga met plezier naar kantoor en ook naar school. Ik denk dat ik het erger zou vinden om iedere dag naar school te gaan, dan iedere dag naar werk.

Ik heb geen bijbaantje meer, want naast dat de studie wordt betaald, krijg ik ook salaris voor de uren die ik werk. Dit zorgt ervoor dat ik echt weekend heb en niet dan nog weer hoef te werken zoals fulltime studenten (vaak) wel moeten. Mijn werk-privé is nu veel meer in balans dan wanneer ik voltijd zou studeren.

Ik denk dat ik het erger zou vinden om iedere dag naar school te gaan, dan iedere dag naar werk. Mijn werk-privé is nu veel meer in balans dan wanneer ik voltijd zou studeren.

Wat ik ook fijn vind in vergelijking met de opleiding finance & control voltijd, is dat we hier heel specifieke modules hebben en niet zoveel vakken tegelijk. Ik kan mij hierdoor beter focussen en we gaan veel meer de diepte in. Op het hbo stip je alles iets aan, maar bij het AD-traject zet je het gelijk om in acties en pak je het veel sneller op.

Mijn zelfvertrouwen is veel gegroeid

De afgelopen periode is vooral mijn zelfvertrouwen gegroeid. Ik voel mij zeker genoeg om vragen te stellen en ik word in mijn werk steeds zelfstandiger. Het AD-traject is denk ik niet alleen voor je kennis heel goed en waardevol, maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling. Ik heb nieuwe mensen leren kennen en ik heb een leuke groep in mijn ‘de Jong & Laan klas’.

Het voordeel van het AD-traject via de Jong & Laan is ook dat je dus met je eigen klas zit waarin iedereen werkt bij de Jong & Laan. Opdrachten hebben betrekking op klanten waar we (soms) dagelijks voor werken en dit maakt het allemaal veel tastbaarder en interessanter.

Ik kan het AD-traject echt iedereen aanraden als je merkt dat de leervorm van het hbo je minder aanspreekt, of wanneer je het eerste jaar niet hebt gehaald en toch de accountancy in wilt. Het is hard werken en je kunt er echt niet met de pet naar gooien, maar je krijgt er veel voor terug zowel op professioneel als persoonlijk vlak!

Kansen? Laten we

ze samen grijpen!