Mijn route naar de Jong & Laan: bestemming bereikt!

Mijn route naar de Jong & Laan: bestemming bereikt!

Zonder dat je er erg in hebt, ben je zo een paar jaar op weg in je werkzame leven in de fiscale praktijk. Je wordt een dagje ouder en maakt het een en ander mee. Met deze ervaringen als bagage kijk je bij tijd en wijle terug. En natuurlijk ook vooruit.

Yvo Burkink
Yvo Burkink Senior belastingadviseur

Ik kwam, een en ander overdenkend, tot de conclusie dat ik het bij de Jong & Laan in mijn rol als senior belastingadviseur op de vestiging Raalte heel erg naar mijn zin heb. Ik pas bij deze club en de club past bij mij en ik durf te zeggen dat ik dit niet eerder zo heb gevoeld.

"Ik pas bij deze club en de club past bij mij en ik durf te zeggen dat ik dit niet eerder zo heb gevoeld"

Dat heeft uiteraard met leeftijd, ervaring en ontwikkeling te maken en dat heeft tijd nodig. Maar het gaat ook om de kansen en collegialiteit binnen een organisatie.

De route die ik volgde

Destijds kwam ik als junior bij toeval bij een Big 4 kantoor terecht. Ik had de nodige theoretische kennis, maar het werken in de praktijk en vooral de vaardigheden die het vak vereist en zo uitdagend en leuk maken, moest ik nog onder de knie krijgen.

Ik stapte vervolgens over naar een middelgroot regionaal mkb-kantoor en ontwikkelde me daar verder. Een leuke en leerzame tijd, maar na tien jaar was het wel genoeg.

Een uitdaging om voor een klein fiscaal advieskantoor te gaan werken, kon ik niet weerstaan. Ook een leerzame periode, maar niet het kantoor waar ik me helemaal prettig voelde. Ik miste het grote geheel, dit was niet mijn bestemming. Ik wilde wat anders en had mijn wensen inmiddels helder in beeld.

Wat zoek ik bij mijn werkgever

Mijn wensenlijstje heb ik toen, in willekeurige volgorde, maar eens rustig gedefinieerd:

  1.  Werkzaam in het mkb, veel familiebedrijven en persoonlijk contact met de cliënt;
  2. Samenwerken met meerdere disciplines, zoals accountants, corporate finance, pensioenconsultants, juristen en specialisten;
  3.  Werken voor een professionele organisatie met een goede naam in de markt;
  4. Goede balans werk - ontwikkeling - privé, ruimte voor andere activiteiten;
  5. Goede arbeidsvoorwaarden;
  6. Een grote mate van vrijheid in de uitvoering van het werk;
  7. Werken in de regio, geen Randstedelijke werkomgeving, letterlijk en figuurlijk;
  8. Een heldere visie van de organisatie op de toekomst en niet stil blijven staan.

Eerlijk gezegd leidt dit lijstje maar tot weinig mogelijkheden. Als uitzondering voldeed de Jong & Laan goed aan deze wensen. Ik licht het laatste punt er graag even uit.

Veranderend speelveld in rap tempo

Als bestuurslid van het Register Belastingadviseurs (RB) ben ik me nadrukkelijk bewust van het veranderende speelveld waarin wij ons begeven. De komende jaren verandert de aard van onze dienstverlening in rap tempo, onder meer door de toenemende mate van automatisering.

"De interne opleiding tot familieadviseur is daarbij een sprekend voorbeeld."

Onze adviesrol, de positie als gesprekspartner voor onze cliënten en als procesbegeleider, zal een steeds groter beroep doen op onze vaardigheden. 

Duidelijke visie

Naast de rol die een opleider en/of beroepsorganisatie hierin heeft, herken ik bij de Jong & Laan een duidelijke visie gericht op deze ontwikkeling. De interne opleiding tot familie(bedrijf)adviseur is daarbij een sprekend voorbeeld.

Daarnaast is er veel ruimte voor andere (permanente) educatie en ontwikkeling op vaktechnisch en commercieel gebied. Ook aan deze wens voldoen ze dus zeker. Voor ideeën van en initiatieven op de individuele 25 vestigingen is voldoende ruimte.

Voor alle punten op mij wensenlijst geldt dus: "vink". Ik heb mijn bestemming bereikt.

Wat is jouw bestemming?

Herken jij je hierin en wil je jouw carrière een zelfde verloop geven? Bij ons staan de deuren wagenwijd open voor mensen met een gezonde ambitie en enthousiasme. Kom eens praten over jouw bestemming, wij helpen je met navigeren.

Enthousiast geworden?

Bekijk ons volledige vacatureaanbod!