Ik nam het initiatief
nu houd ik mij bezig met familieadvies

Ik ging het gesprek aan met Tom. Ik vond het erg spannend in de eerste instantie om deze stap te zetten, want ik was net begonnen en moest nog veel leren. Ik dacht zelfs dat het onbereikbaar voor mij was op dat moment om hierin stappen te zetten richting familieadvies. Niets bleek minder waar!

Ik nam het initiatief en nu houd ik mij ook bezig met familieadvies

Toen ik in 2020 in dienst kwam bij de Jong & Laan, kwam ik vers van school. Ik had net mijn studie bedrijfseconomie afgerond. Met 0 ervaring in de accountancy startte ik als assistent-accountant.

Het voelde als een sprong in het diepe, maar ik hoopte in deze functie vooral meer contact met mensen te hebben. Dit aspect miste ik tijdens mijn studie wel. Het opstellen van rapportages en werken met cijfers vond ik leuk, maar het mocht van mij wel wat meer. 

Toen ik de vacature voor assistent-accountant voorbij zag komen, spraken de diverse werkzaamheden en het contact met klanten mij juist heel erg aan!   

Timo Peters
Timo Peters Adviseur mkb

Daar gingen we dan 

Tijdens de sollicitatieprocedure heb ik uiteraard aangegeven wat mij zo aansprak in de functie, maar ook mijn zorgen gedeeld over mijn gebrek aan ervaring in de accountancy. Toch kreeg ik tijdens de gesprekken met Martin Zwiers veel vertrouwen dat het goed zat en dus heb ik de baan geaccepteerd.

Met veel goede moed en zin, begon ik als assistent-accountant in Lochem. In mijn beginperiode was alles nieuw en moest ik veel leren. Ik werd gelukkig goed begeleid en kreeg de tijd en ruimte om te leren.  

De verhalen van Tom over familieadvies 

Regelmatig kwam Tom (Meuleman) langs op onze vestiging. Tijdens deze bezoeken vertelde hij meer over waar hij mee bezig was. Hij richt zich voornamelijk op familieadviseringen. Hij heeft hier zelfs een boek over geschreven en is dus echt een expert op dit gebied.

Hij vertelde over casussen waar hij op dat moment aan werkte en nam ons mee in het verhaal. Het triggerde mij elke keer weer en ik kreeg steeds meer interesse voor wat hij deed. De gesprekken die hij met families had en het menselijke contact was iets wat mij heel erg aansprak. 

Nee heb je, ja kun je krijgen 

Nu kan ik twee dingen doen dacht ik, of ik blijf aandachtig luisteren en ga daarna weer naar mijn bureau, of ik trek mijn stoute schoenen aan en ik geef mijn ambities aan bij Tom. Ik koos voor het tweede en ging het gesprek aan met Tom.

Ik vond het erg spannend in de eerste instantie om deze stap te zetten, want ik was net begonnen en moest nog veel leren. Ik dacht zelfs dat het onbereikbaar voor mij was op dat moment om hierin stappen te zetten richting familieadvies. Niets bleek minder waar!  

Dit was precies waar ik naar op zoek was, persoonlijk contact, werken met mensen in combinatie met het cijfermatige.

Tom was enthousiast door mijn proactieve houding en wilde graag met mij meedenken hoe we dit konden bewerkstelligen. Ja, ik moest nog veel leren, maar er was zeker een mogelijkheid om mij meer te betrekken bij familieadvies-trajecten.  

Meteen daad bij het woord 

Nog diezelfde middag zat ik aan tafel bij een gesprek met een familie om te ervaren hoe familieadvies werkt en te leren wat het zoal inhield. Dit was erg leuk en ik was enthousiast. Dit was precies waar ik naar op zoek was, persoonlijk contact, werken met mensen in combinatie met het cijfermatige. 

En nu weer doorpakken!  

Doordat ik het initiatief heb genomen en Tom destijds heb aangesproken, heb ik iets gevonden waar ik erg blij van word. Nu dacht ik, dan moet ik ook doorpakken nu! Dus ik ben met Martin (de partner van onze vestiging) om tafel gegaan en doorgenomen waar mijn ambities liggen en hoe ik mezelf het beste kan ontwikkelen. 

We hebben nu een goed plan gemaakt waarin ik nu een combinatie doe als assistent-accountant en junior familieadviseur. Een combinatie die tot op heden erg goed bevalt omdat ik op beide vlakken ontzettend veel kan leren. De ene dag werk ik aan een jaarrekening en de andere dag werk ik bijvoorbeeld een familiestatuut uit.  

Ik ben nu zelfs aan een studie begonnen tot register adviseur bedrijfsopvolging om mijn kennis over familieadvies uit te breiden. Daarnaast word ik ook dit jaar weer bij familieadvies-trajecten betrokken.  

Al met al, voldoende ontwikkeling en uitdaging voor mij voor de komende jaren. Als ik terugkijk ben ik trots dat ik initiatief heb genomen en dat er binnen de Jong & Laan altijd ruimte is om je eigen carrière pad uit te stippelen. Ik heb het vertrouwen gekregen van mijn leidinggevenden dat ik het kan en dit geeft veel vertrouwen. 

Benieuwd of werken bij de Jong & Laan ook bij jou past? Je mag mij gerust bellen om eens te praten en kennis te maken. 

Kiezen voor een werkgever, waar je kunt doorgroeien.

Jouw baan moet vooral heel goed bij je passen. Bij wie je nu bent, maar ook bij wie je wil worden. Groei door en blijf jezelf ontwikkelen op een manier die bij jou en je leven past. 

Lees meer