Gezelligheid van de collega’s en de hele dag muziek luisteren

Gezelligheid van de collega’s en de hele dag muziek luisteren

Naast de gezelligheid van de collega’s en de hele dag muziek luisteren, zijn er maar weinig overeenkomsten tussen de Mediamarkt en de Jong & Laan. Zelfs de slogan van de bekende actie: BTW, weg ermee! Maakt het verschil des te groter.

Bij de Mediamarkt was ik een verkoper en liep ik de hele dag met klanten te praten en liet ik hen producten zien/horen. Nu zit ik op kantoor en werk ik aan het samenstellen van jaarrekeningen, het opstellen van aangiftes en het verwerken van administraties.

Al moet ik zeggen, nu ik het zo beschrijf, dat ik bij de Mediamarkt ook de hele dag schermen om mij heen had, want ik werkte op de TV-afdeling. Afijn, ik werkte bij de Mediamarkt naast mijn studie Finance & Control. Het werk bij de Jong & Laan sluit, vanzelfsprekend, beter aan bij mijn opleiding en daarom ben ik geswitcht. Mijn ambitie is dan ook om door te groeien binnen de finance/accountancy wereld.

Van werkstudent naar fulltime stage

Ik heb eerst een jaar als bijbaan/werkstudent één dag in de week bij de Jong & Laan gewerkt. In deze periode was ik voornamelijk bezig met het verwerken van administraties van klanten. Sinds september loop ik fulltime stage. Ik hoop tijdens deze stage meer inzicht te krijgen in het takenpakket binnen de accountancy.

Lijkt jou het ook leuk om bij ons je stage of afstudeeropdracht te doen?

Onwijs gezellig en jong team

Tot nu toe kloppen mijn verwachtingen van een accountantskantoor totaal niet met de werkelijkheid, op een positieve manier. Voorheen had ik altijd een beeld van saaie accountants achter een computertje in mijn hoofd. Nu werk ik in Dronten met een jong dynamisch team waar het onwijs gezellig is en iedereen elkaar met respect behandelt maar ook zeker van een grapje houdt. Het werk is afwisselend en het is gaaf om te werken voor mooie mkb en mkb+ klanten.

De open cultuur binnen de Jong & Laan is superfijn en de vrijdagmiddagborrel erg gezellig!

 

Ik heb in het verleden stagegelopen bij PEC Zwolle en The Learning Network, dit zijn compleet verschillende bedrijven maar wel allemaal met een leuke sfeer waar ik veel heb geleerd. Ik merk het meeste verschil in de open cultuur die heerst binnen de Jong & Laan en de gezellige goed verzorgde vrijdagmiddagborrel.

De perfecte match

Ben jij opzoek naar een stage/afstudeerplek? Dan is de Jong & Laan misschien ook wel jouw perfecte match! Laat de vooroordelen los en komt eens kennismaken. Wellicht ervaar jij hetzelfde gevoel als ik en worden we collega's.

Werken bij een accountantskantoor, past dat wel bij mij?

Ik maakte de stap naar de Jong & Laan en ik werk nu als communicatieadviseur. Eerst had ik een lichte twijfel, want past een accountantskantoor wel bij mij? Maar ik heb absoluut geen spijt van mijn keuze en kan het iedereen aanraden! Benieuwd naar mijn verhaal?

Lees meer