ik heb altijd zelf
het heft in handen genomen

Je probeert als student, moeder, vrouw en medewerker alle ballen in de lucht te houden. Dat is niet altijd gemakkelijk geweest. Bij de Jong & Laan is werk en privé goed te combineren. Parttime en flexibel werken is bijvoorbeeld geen enkel probleem.

Werk en privé is hier goed te combineren.

In het interview met RB gaat Thea in op haar weg naar haar huidige functie als manager aangiftepraktijk. Voorheen was zij mede-eigenaar van een bedrijf en sinds april 2021 werkzaam bij de Jong & Laan. Hoe heeft ze haar carrière vormgegeven en welke lessen heeft ze geleerd? 

Daarnaast is er veel te doen rondom vrouwen in topposities, maar hoe kijkt zij hier tegenaan? Lees hieronder haar verhaal en kijk op vrouwen in topposities.

Blijven investeren in mijn carrière

Ik ben op deze positie terecht gekomen door altijd zelf het heft in handen te nemen. Mijn tip? Kijk goed naar wat je wil bereiken en ga ervoor. Bij mij heeft het even geduurd. Ik kom uit een gezin waar ambitie niet als positief werd ervaren.

Ik bleef altijd investeren in mijn carrière, gesteund en aangemoedigd door mijn partner. Ik onderzocht wat ik belangrijk vond en zocht hier de juiste opleiding bij. 

Thea Ruiter
Thea Ruiter Manager aangiftepraktijk

Op mijn manier mijn functie uitoefenen

Ik vind dan ook dat er meer topfuncties in de fiscaliteit moeten zijn voor vrouwen die parttime werken, die zijn er nu nog te weinig. Toen onze kinderen wat ouder waren, ben ik meer gaan werken.

Ik heb aangegeven dat ik mede-ondernemer/eigenaar wilde worden van het bedrijf waar ik destijds werkte. Dit heb ik een aantal jaar met plezier gedaan. Het ondernemerschap lag mij erg goed. 

medewerkers de jong en laan

Na een aantal jaren was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Die heb ik gevonden in mijn huidige functie bij de Jong & Laan, die ik met veel plezier uitoefen en op mijn eigen manier invul. Ik kan al mijn ervaringen bij grote- en kleine kantoren en het runnen van een eigen kantoor hierin kwijt. Met een zeer diverse klantenportefeuille is iedere dag anders wat ik erg leuk vind aan mijn werk.

Ik heb gelukkig altijd de ruimte gehad om werk/gezin/studie te combineren. Mijn vennoot destijds had erg veel begrip voor de combinatie werk/gezin/studie. Dit gaf mij veel mogelijkheden om uren flexibel in te delen en te werken op tijden dat het mij uitkwam. Enorm fijn was dat. Ik ben me ervan bewust dat dat lang niet overal zo kan.

Ging het altijd van een leien dakje? Nee!

Natuurlijk liep ik ook wel eens vast. Je probeert als student, moeder, vrouw en medewerker alle ballen in de lucht te houden. Dat is niet altijd gemakkelijk geweest. Ik heb daarnaast ook nog wel eens last van migraine, wat je ook erg tegenwerkt. Maar toch hebben deze uitdagingen me nooit tegengehouden om door te gaan. Gelukkig stonden er mensen om me heen die mijn situatie begrepen en me aanmoedigden om door te zetten.

De balans bij de Jong & Laan

Bij de Jong & Laan is werk en privé goed te combineren. Parttime en flexibel werken is bijvoorbeeld geen enkel probleem. Zelf werk ik momenteel vier dagen in de week waarvan twee dagen op de vestiging in Assen en de andere twee dagen in Emmen. Ik ervaar veel flexibiliteit en autonomie op deze manier.

Natuurlijk is mijn baan, en werken in de fiscaliteit over het algemeen, veeleisend. Je moet goed op de hoogte zijn en blijven van alle fiscale ontwikkelingen. Maar ook hier helpt de Jong & Laan mij bij.

Zo heb ik bijvoorbeeld op regelmatige basis overleggen met collega's en ik neem deel aan vaktechnische bijeenkomsten die worden georganiseerd. Op die manier word ik gefaciliteerd vanuit mijn werkgever om up-to-date te blijven met mijn kennis. Hierdoor blijft er meer tijd over zodat ik mijn werk tijdig kan afronden en de deadlines haal zonder over te hoeven werken. 

Vrouwelijk leiderschap

Ik ben van mening dat vrouwen zich net wat beter kunnen inleven in de ander en de levensfase waarin zij zich bevinden. Aan de hand daarvan kunnen zij goed inschatten welke hulp iemand nodig heeft. Ze hebben begrip en geven ruimte.

Niemand wordt tegengehouden om te groeien in zijn/haar rol.

Er zijn genoeg vrouwen die over alle kwaliteiten en expertise beschikken om een goede leider te zijn. Als je ergens werkt waar je groei wordt tegengehouden omdat je een vrouw bent, dan is mijn advies om op zoek te gaan naar een werkgever waar je wél kan groeien.

Bij de Jong & Laan zitten meerdere vrouwen, die beschikken over geweldige kwaliteiten, in topposities niemand wordt tegengehouden om te groeien in zijn/haar rol. Iedereen krijgt ruimte om zich te ontwikkelen en hierin de regie te pakken. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid om opleidingen te volgen ongeacht of je parttime of fulltime werkt.

Geloof in jezelf, heb lef en ga voor wat je wilt.

De enige die over jou beslist, ben je zelf. Maar ken ook je grenzen en blijf altijd open en eerlijk naar jezelf en naar anderen. Hoe oud je ook wordt, wees bereid om altijd te blijven leren van situaties, mensen en ervaringen die voorbijkomen. Hier groei je van als mens, zowel privé als zakelijk.

Ben jij op zoek naar een werkgever die mannen en vrouwen al gelijk ziet en waar je volop ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden hebt ook als je niet fulltime werkt? Dan is de Jong & Laan wellicht iets voor jou. Alvast kennismaken? Dat kan, neem gerust contact met mij op. 

Waarom de Jong & Laan?

Goede werk-privé balans

Werken, ontwikkelen en doorgroeien zonder dat we jouw persoonlijke situatie uit het oog verliezen.

Sportieve collega's

Samen blijven we vitaal! We doen er alles aan om dit te faciliteren voor jou als medewerker.

Met plezier naar je werk

Bij ons gaat het niet alleen om werk, sfeer en gezelligheid zijn minstens net zo belangrijk!