Zo ziet mijn week eruit als subsidieadviseur.

Hoi! Ik ben Ilse Stortelers-van Dijk, 26 jaar, moeder van een zoontje van 1,5 jaar en werkzaam bij De Jong & Laan Assen als (junior) subsidieadviseur. Graag neem ik je mee in mijn werkweek, zodat ik je wat beter kan laten zien wat ons werk als subsidieadviseur nou precies inhoudt.
Bekijk mijn werkweek

Ik heb veel flexibiliteit in mijn werkweek

Ik neem je graag mee in mijn werkweek. Dit geeft een goed beeld van mijn functie als subsidieadviseur. Ik hecht veel waarde aan een goede werk-privé balans. Mijn gezin en sociale leven zijn voor mij erg belangrijk.

Ik kan werk en privé goed combineren. Ik werk om te leven en ik leef niet om te werken;). 

Gelukkig krijg ik binnen de Jong & Laan de ruimte om mijn eigen werkdagen en tijden in te delen. Ik werk op verschillende vestigingen, wat  zorgt voor veel afwisseling. Ik zit bijna iedere dag in een andere omgeving en dat geeft toch frisse energie.

Daarnaast vind ik het fijn dat ik de vrijheid heb om met regelmaat een dag thuis te werken of om wat later te beginnen of eerder te stoppen. Hierdoor kan ik werk en privé goed combineren. Ik werk om te leven en ik leef niet om te werken;). 

Wanneer ik een dag thuis werk, neem ik tussen de middag de tijd om even rustig te lunchen en een wandeling te maken, heerlijk!

Daarnaast heerst er op kantoor een goede en informele werksfeer, met zo nu en dan leuke activiteiten of uitjes. En last but not least zijn er goede arbeidsvoorwaarden. 31 vakantiedagen per jaar, dat wil toch iedereen? Naast de basis die voor mij goed moet zijn en is, is dit een mooie en fijne bijkomstigheid. 

Ilse Stortelers
Ilse Stortelers Junior subsidieadviseur

Werkweek

Maandag: Een volle dag die zo voorbij vliegt

Nadat ik mijn zoontje bij de dagopvang heb gebracht, start ik mijn werkweek om 08.30u op kantoor in Assen. Op maandag werk ik vaak in Assen. Ongeveer één keer per maand werk ik  in Almelo, dan zitten we met het hele team van subsidieadvies een dag samen op dezelfde vestiging. Ons team woont en werkt namelijk verspreid, van Groningen tot Apeldoorn. Op deze manier zien we elkaar ook fysiek.  

 

Elke dag start ik met het lezen van mijn e-mail. Ik kijk welke mails actie vereisen, welke prioriteit dit heeft en voeg dit toe aan mijn to-do list.

 

Op maandag starten we om 09.00 uur met een werkoverleg met het hele team. Dit gebeurt meestal online via Teams en soms in Almelo. We bespreken hierin actuele zaken, zoals (nieuwe) subsidieregelingen, kansen, casussen, resultaten, maar ook verbeterpunten.

 

Na dit overleg start ik met mijn to-do list. Er zijn een aantal positieve subsidiebeschikkingen binnengekomen in mijn mail. Ingediende subsidieaanvragen zijn door de subsidieverstrekker beoordeeld en er is subsidie. De klanten mogen van start met de uitvoering van hun project! Ik breng ze hiervan op de hoogte via de mail. Bij een aantal klanten stel ik voor om een afspraak te plannen om de beschikking door te nemen en de ‘rechten en plichten’ nog eens uitgebreid toe te lichten. Ook informeer ik mijn collega’s van de binnendienst, zodat ze de beschikking administratief kunnen verwerken.

 

Ook is er een ‘vragenbrief’ binnengekomen. Er is een subsidieaanvraag ingediend voor de ontwikkeling van een recyclebaar zonnepaneel.

 

De vragenbrief omvat een aantal technische vragen over de ontwikkeling en de financiering van het project. De subsidieverstrekker wil graag verduidelijking, zodat een goed oordeel kan worden geveld. Voor zover mogelijk schrijf ik de beantwoording, daarnaast zet ik bij de klant nog een aantal vragen uit.

 

Daarna start ik met een grote subsidievaststelling. De uitvoeringsperiode van een subsidieproject is recent afgelopen. De verantwoording hiervan moet binnen een aantal weken worden ingediend. Ik kijk wat er benodigd is, maak hiervoor documenten klaar en vraag bij de klant diverse informatie en documentatie op. Dit zijn onder andere een verslag van de werkzaamheden, urenregistraties, facturen, betaalbewijzen en foto’s van het project.

 

Tijdens de lunch pauze maken we met een aantal collega’s een wandeling. Daar fris je van op!

 

Gedurende de middag krijg ik het verzoek van een collega van accountancy om eens contact op te nemen met één van hun klanten. Er zijn plannen om een nieuwe fabriek duurzaam te bouwen. Wellicht zijn hier subsidiemogelijkheden voor. Ik bel de klant om de plannen door te spreken, zodat ik een duidelijker beeld heb van o.a. de investeringen. Naar aanleiding daarvan zoek ik e.e.a. uit. Ik zet de mogelijkheden en bijbehorende voorwaarden op de mail met het voorstel om een vervolgafspraak, bij de klant op locatie, in te plannen.

 

Inmiddels is het alweer 17.00 uur en rond ik mijn werkdag af met het invullen van mijn uren, dat doe ik dagelijks.

Dinsdag: Op naar Meppel!

Vandaag werk ik een dag op ons kantoor in Meppel. Ik duik meteen in mijn e-mails en zie dat een klant snel heeft gereageerd op een vragenbrief van gisteren. Ik verwerk de informatie en dien de antwoorden in bij de RVO.

Na een informatief webinar over een nieuwe subsidie, ga ik aan de slag met het voorbereiden van een aanvraag voor een innovatief project. Ik overleg met de klant en begin met het schrijven van het projectplan.

Tijdens de lunch genieten we met alle collega's van een gezamenlijke maaltijd in de kantine, waarna ik mijn aantekeningen verder uitwerk.

's Avonds ontspan ik door een ritje te maken op mijn paard. Het zorgt ervoor dat ik mijn hoofd even lekker kan leegmaken. Het is voor mij belangrijk dat ik tijd maak en tijd kan maken voor mijn hobbies.

Woensdag: Quality time met mijn zoontje

Vandaag staat in het teken van quality time met mijn zoontje en mijn paard. Ik geniet van een dagje vrij en gebruik de tijd om het huishouden te doen en lekker buiten te zijn. Toch fijn om zo op de helft van de week even weer alles aan de kant te hebben.

De woensdag is voor mij de meest ideale dag om als parttime dag in te zetten. Gelukkig was dit eenvoudig af te stemmen met mijn leidinggevende. 

Donderdag: Weer aan de slag, nu in Hoogeveen

Op ons kantoor in Hoogeveen ga ik aan de slag met mijn inbox en begin ik met het controleren van documenten voor een subsidievaststelling. Na wat belletjes met klanten om details te verduidelijken, dien ik een kleine subsidieaanvraag in voor hagelnetten in de fruitteelt.

Daarna stap ik in de auto om een potentiële klant te bezoeken in de voedselindustrie. We bespreken hun plannen en ik zie veel mogelijkheden voor subsidies. Ik vind het bezoeken van klanten één van de leukste onderdelen van mijn werk. Aan tafel met een ondernemer die (grootse) plannen heeft en waar subsidies deze waar kunnen maken. Het is een samenspel wat mij altijd veel energie geeft en waarin ik echt mijn kennis en expertise kan inzetten om een ondernemer te adviseren en begeleiden.

Terug op kantoor inventariseer ik de voortgang van lopende projecten en vraag ik een uitstel aan voor een subsidievaststelling. Zo komt er ook een einde aan deze dag.

Vrijdag: Weekend voor de boeg

De vrijdag breng ik door met mijn zoontje en mijn paard. Ik gebruik de dag om bij te komen van de drukke week en me voor te bereiden op een ontspannen weekend.

 

Mijn functie als subsidieadviseur is vol afwisseling en kent zeker drukke dagen. Er is altijd wel iets nieuws om te leren als het gaat om subsidies die beschikbaar zijn voor ondernemers. Ook is het mooi dat collega's van verschillende disciplines mij weten te vinden om subsidies voor klanten aan te vragen en/of te begeleiden. 

Kortom, ik vind het een leuke functie om te mogen doen. Ik werk in een fijne omgeving en bij een goede werkgever. We hebben nog ruimte in ons team en zijn op zoek naar versterking. Dus wil je meer weten over werken bij de Jong & Laan als subsidieadviseur? Neem dan zeker eens contact met mij op.