Salarisadviseur
bij de Jong & Laan

Personele vraagstukken van klanten in goede banen leiden. Afhankelijk van je expertise begeleid je als salarisadviseur organisaties met diensten op het gebied van personeel en salaris. Je krijgt een eigen klantenportefeuille en werkt samen met collega’s van andere disciplines aan het beste resultaat voor de klant.
Bekijk je werkweek

Zo ziet de functie eruit

Je werkt als salarisadviseur voor onze mkb-relaties én bent het aanspreekpunt voor je collega’s. Je informeert en adviseert klanten onder andere op het gebied van salarissen, sociale verzekeringen en loonheffingen.

Je onderhoudt veelvuldig (telefonisch) contact met klanten, maar ook met externe instanties, zoals pensioenfondsen, arbodiensten en de Belastingdienst. Het bezoeken van klanten is ook onderdeel van je werk. De diversiteit en complexiteit maakt het een hele afwisselende functie, vol uitdagingen. 

Daarnaast is er veel aandacht voor jouw ontwikkeling. In deze rol bieden we jou diverse cursussen en/of trainingen aan. Denk hierbij aan de cursussen PDL (Praktijkdiploma Loonadministratie), Sociale Zekerheid en Arbeidsrecht.

Ook krijg je de kans om diverse development trajecten te volgen, zoals het Young Development traject en/of het Personal development traject. 

 

Waarom de Jong & Laan?

Flexibel werken

Met een fijne thuiswerkplek die wordt gefaciliteerd, kun jij jouw werkweek indelen hoe het bij jouw leven past. 

Direct een vast contract

Als je een afgeronde beroepsopleiding hebt, krijg je bij de Jong & Laan vanaf het begin een contract voor onbepaalde tijd.

Vakantiedagen en flexibele feestdagen

Je kunt rekenen op 31 vakantiedagen. Feestdagen zijn bij ons flexibel, zo kun je de dagen die jij viert vrij nemen.

Samenwerken en kansen grijpen

Als salarisadviseur heb je veel contact met zowel klanten als collega's. Door nauw samen te werken met bijvoorbeeld fiscalisten en juristen, speel je adequaat in op vraagstukken van de klant. Je vindt uitdaging in het uitvoeren van complexe salarisadministraties en het bieden van maatwerkoplossingen.

Klanten kunnen bij jou komen met vragen, waaruit jij adviezen geeft. Ook is een groot en belangrijk onderdeel van ons werk, het vooruit kijken met de klant om proactief te adviseren. Casussen bespreek je met collega's uit de andere disciplines, waardoor je een compleet advies kunt geven en echt van meerwaarde bent voor de klant. 

Hoe ziet jouw week als salarisadviseur eruit!

Maandag

Op maandag start je de dag met het maken van een to-do lijstje. Hiervoor ga je door je mail en organiseer je de notities van vorige week. Wel zo lekker om de week georganiseerd te starten! 

Daarna ga je wat klanten bellen om even bij te praten of lopende zaken te bespreken. Nadat je dit hebt afgerond is het tijd om de mutaties te verwerken.

Tijdens de lunch ga je lekker een halfuurtje naar buiten met collega's om daar even te wandelen. zo start je het tweede deel van je werkdag weer fris en fruitig.

De middag staat in het teken van het afwerken van je to-do lijst. Aan het einde van de dag check je je mail nogmaals en beantwoord je vragen van zowel collega's van andere disciplines als van klanten. 

Dinsdag

Dinsdag begin je de dag met een teamoverleg. Hierbij doorloop je met je collega's alle lopende zaken en is er voldoende ruimte om met elkaar te sparren en overleggen. Er worden vragen ingebracht, waar iedereen op kan reageren vanuit zijn/haar expertise. 

Voor de lunch verwerk je nog wat mutaties en beantwoord je ingekomen mails. 

Na je middagwandeling is het tijd om wat belletjes te plegen met collega's van andere disciplines zoals fiscaal en IT. Hier werk je ook nauw mee samen om klanten optimaal te helpen. Ook komen de collega's van andere disciplines bij jou met vragen die hun klanten stellen. 

Zo is het een dag vol samenwerkingen met zowel collega's van jouw eigen discipline als de andere disciplines binnen de organisatie. 

Woensdag

Woensdag werk je meestal thuis en start je iets eerder dan dat je normaal op kantoor doet. Hierdoor kun je in de middag nog heerlijk een rondje hardlopen. 

Nadat je jouw to-do lijstje weer hebt bijgewerkt en je mailbox weer op orde is, ga je mutaties verwerken. Toch lekker om thuis werkzaamheden te plannen waar je met je koptelefoon gefocust doorheen kunt. 

Daarna bel je nog wat collega's op om te vragen hoe het met ze gaat en even bij te kletsen. Overleggen over werk is natuurlijk aan de orde van de dag, maar net zo belangrijk is het even inchecken bij je collega's hoe het met ze persoonlijk gaat. 

Vervolgens ga je aan de slag met fiscale klantvraag waarin jouw expertise van pas komt. Dit werk je verder uit en hebt hiervoor ook contact met de desbetreffende collega. 

Zo is de woensdag ook alweer voorbij gevlogen.

Donderdag

De donderdag lijkt een beetje op de dinsdag, waarin een teamoverleg gepland staat. Ook schuif je in de ochtend aan bij een overleg van de IT'ers waarin jouw expertise is gevraagd in de kansen die je ziet om salarisverwerking voor klanten verder te automatiseren. 

Vervolgens is het vooral je mailbox die vandaag volloopt. Zo voor de vrijdag willen klanten vaak nog even wat vragen stellen. Dus hier neem je de tijd voor en je zorgt dat zoveel mogelijk wordt beantwoord. 

De dag sluit je af met het verwerken van mutaties en het plegen van nog wat laatste belletjes met klanten. 

 

Vrijdag

Het is een rustige dag op kantoor. Veel collega’s hebben op deze dag studie of zijn vrij. Maar met de mensen die er zijn is het altijd extra gezellig. Er worden broodjes besteld in de pauze en je speelt een potje tafelvoetbal mee. 

Het organiseren van taken die nog openstonden van de afgelopen week werk je voornamelijk af. Je zorgt dat klanten/collega's, die je voor het weekend nog even moet en wil spreken, worden gebeld. Toch altijd leuk dat je een gesprek met een klant aanknoopt en dat er vaak door simpele vragen te stellen over hoe het gaat, er veel werk uit voortkomt. 

De persoonlijker relatie die je hebt met klanten, maakt dat zij zich ook fijn voelen met het delen van hun zorgen en vragen. 

Zo sluit je de dag lekker af en ben je klaar om te genieten van je weekend!

Bij de Jong & Laan kijken we naar elkaar om.

Werken, ontwikkelen en doorgroeien zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen. We kijken naar elkaar om en helpen elkaar verder. Dat doen we niet alleen als collega's onderling, dit werkt ook door op de samenwerking die we hebben met onze klanten.

Lees meer
Ergens anders solliciteren als je het nog prima naar je zin hebt?

"Actief op zoek was ik niet, maar er waren wel punten waar een verbetering mogelijk was. Zo miste ik ontwikkelmogelijkheden voor mij als persoon en professional en het multidisciplinaire samenwerken." - Bart Keuter (consultant personeel)

Lees meer
Jouw ambities waarmaken? Laten we er samen voor gaan!

Als je jezelf wil ontwikkelen, dan krijg je daar bij de Jong & Laan alle kansen voor. Het werkt natuurlijk wel twee kanten op. Je moet uitspreken wat je wil en dan wordt er samen gekeken naar de mogelijkheden. Alles op jouw tempo en hoe het in jouw leven past. Dat is de reden waarom jij de regie hebt.

Lees meer

Worden dit ook jouw collega's?

Anne Slager
Anne Slager Consultant personeel Meer over Anne
Marcel Gilaard
Marcel Gilaard Consultant personeel Meer over Marcel
Bertine de Baat
Bertine de Baat Consultant personeel Meer over Bertine
Judith Rozeboom
Judith Rozeboom Consultant personeel Meer over Judith
Remco Zwart
Remco Zwart Consultant personeel Meer over Remco
Geuri Bosch
Geuri Bosch Consultant personeel Meer over Geuri