De Jong & Laan wint weer een award!

De Jong & Laan wint weer een award!

We doen het gewoon weer! De Jong & Laan wint weer een award, uitgereikt door onderzoeksbureau Integron. In 2018 veroverden we al de ‘Medewerkerbeleving Award’, nu drie jaar laten slepen we de succesvolle ‘Continue feedback award’ binnen. Onderzoek doen naar de tevredenheid van collega's is één, er ook echt iets mee doen en vervolgens de resultaten terug zien in een volgend onderzoek is twee!

Score ver boven het gemiddelde

Een stijgende eNPS (een score die iets zegt over het aantal ambassadeurs in de organisatie) werd genoemd als een belangrijke reden voor het winnen van deze award. “In 2017 scoorden we al een positieve eNPS van 24%, deze is gestegen naar 41% in 2021."

Horst in 't Veld
Horst in 't Veld Directeur
Directielid bij de Jong & Laan
Horst in ’t Veld is sinds 1 juli 2019 directeur van de Jong & Laan. Mensen en middelen is één van zijn belangrijkste aandachtsgebieden. "Onze medewerkers inspireren is wat mij drijft. Krachten benutten en focus aanbrengen leidt tot gemotiveerde medewerkers. Zo bouwen we samen aan onze duurzame organisatie, energie en een fijne werksfeer. Ik ben dan ook trots op onze cultuur die meer dan goed gewaardeerd wordt; ik ben graag onder de mensen én vaak te vinden in de natuur."
Neem contact op

"De benchmark accountancy noteert in hun onderzoek een gemiddelde eNPS van 9%, de Jong & Laan scoort dus fors hoger. Verschillende onderzoeken van de afgelopen jaren hebben ons veel input gegeven voor het maken van beleid over onder andere vitaliteit, arbeidsvoorwaarden, referral recruitment en de invulling van een goed gesprek.”

Naar de tekentafel

In een medewerkerstevredenheidsonderzoek staat de medewerker centraal. Het zorgt ervoor dat er een continue cyclus ontstaat van feedback ophalen, veranderingen implementeren, de nieuwe situatie toetsen en weer feedback ophalen. Het is een proces dat we samen met onze fantastische collega's zijn aangegaan. En met succes! We zien nu namelijk een grote verbetering in het verloop van interne processen, het werkplezier dat wordt ervaren en de mate waarin collega’s tevreden zijn over de Jong & Laan als werkgever.

 

"Collega's zijn ons fundament en we vinden het belangrijk dat zij hun behoeftes kunnen ventileren."

Diverse acties zijn opgetuigd: van nieuwe diensten, een nieuwe kwalitatieve wijze van het samenstellen van jaarrekeningen met toepassing van data-analyse tot het introduceren van flexibel werken waar en wanneer je wilt.

Direct een contract voor onbepaalde tijd

Een ander mooi voorbeeld van een interne ontwikkeling die voortkomt uit het medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) is het contract voor onbepaalde tijd voor alle (toekomstige) collega's. “Onderscheidend in de accountancybranche, meteen vanaf het begin een contract voor onbepaalde tijd. Sinds oktober van dit jaar krijgt iedereen die wordt aangenomen met een afgeronde beroepsopleiding ook direct een contract voor onbepaalde tijd.”

“Dat stuk waardering en vertrouwen geven wij graag aan onze collega’s. De Jong & Laan bestaat uit gedreven collega’s die door onze goede selectieprocedure bijna altijd goed op zijn of haar plek terechtkomen. Waarom zou je, de mensen waar je vertrouwen in hebt, opzadelen met druk of stress van het wel of niet krijgen van een vast contract? Vanuit betrokkenheid en oog op de toekomst van zowel onze organisatie als die van onze collega's kiezen wij heel bewust voor deze nieuwe insteek.”

Lijkt het jou ook leuk om bij ons te werken?

"Dat stuk waardering en vertrouwen geven wij graag aan onze collega’s"

Ieder karakter telt!

“Iedereen kent het gezegde: stilstand is achteruitgang. Dit geldt zeker voor ons. Daarbij vormen onze collega's het fundament en vinden we het belangrijk dat zij hun behoeftes kunnen ventileren, zodat onze organisatie ze goed kan faciliteren.

Als ik zie dat de meest genoemde reden om bij de Jong & Laan te werken; de goede sfeer, collegialiteit en de emotionele veiligheid is, dan ben ik daar heel erg trots op!”

Wil je meer weten over het medewerkerstevredenheidsonderzoek van de Jong & Laan of ben je benieuwd hoe het is om te werken bij onze organisatie? Neem dan contact op met ons of lees de ervaringen van onze collega's. 

Aftermovie: Integron Beleving Awards 2021