We winnen Power Platform voor Accountants award

We winnen Power Platform voor Accountants award

We doen het gewoon weer! De Jong & Laan wint weer een award, uitgereikt door onderzoeksbureau Integron. In 2018 veroverden we al de ‘Medewerkerbeleving Award’, nu drie jaar laten slepen we de succesvolle ‘Continue feedback award’ binnen. Onderzoek doen naar de tevredenheid van collega's is één, er ook echt iets mee doen en vervolgens de resultaten terug zien in een volgend onderzoek is twee!

Score ver boven het gemiddelde

Een stijgende eNPS (een score die iets zegt over het aantal ambassadeurs in de organisatie) werd genoemd als een belangrijke reden voor het winnen van deze award. “In 2017 scoorden we al een positieve eNPS van 24%, deze is gestegen naar 41% in 2021."

Hans Friedrich Meerholz
Hans Friedrich Meerholz Manager IT advies
Ervaringsdeskundige in IT en datagedreven werken
Als Senior IT-consultant is het mijn passie om klanten en collega’s de voordelen van IT & Data te laten zien in de praktijk. Met mijn kennis en expertise ondersteun ik klanten om nieuwe IT-toepassingen en werkprocessen te omarmen en daarmee het verschil te maken in de bedrijfsvoering en informatievoorziening. Het helpen doorvoeren van een datagedreven manier van werken en daarmee het gewenste resultaat bereiken, is mijn intrinsieke motivatie om altijd te blijven ontwikkelen.
Neem contact op

"De benchmark accountancy noteert in hun onderzoek een gemiddelde eNPS van 9%, de Jong & Laan scoort dus fors hoger. Verschillende onderzoeken van de afgelopen jaren hebben ons veel input gegeven voor het maken van beleid over onder andere vitaliteit, arbeidsvoorwaarden, referral recruitment en de invulling van een goed gesprek.”

Naar de tekentafel

In een medewerkerstevredenheidsonderzoek staat de medewerker centraal. Het zorgt ervoor dat er een continue cyclus ontstaat van feedback ophalen, veranderingen implementeren, de nieuwe situatie toetsen en weer feedback ophalen. Het is een proces dat we samen met onze fantastische collega's zijn aangegaan. En met succes! We zien nu namelijk een grote verbetering in het verloop van interne processen, het werkplezier dat wordt ervaren en de mate waarin collega’s tevreden zijn over de Jong & Laan als werkgever.

 

"Collega's zijn ons fundament en we vinden het belangrijk dat zij hun behoeftes kunnen ventileren."

Diverse acties zijn opgetuigd: van nieuwe diensten, een nieuwe kwalitatieve wijze van het samenstellen van jaarrekeningen met toepassing van data-analyse tot het introduceren van flexibel werken waar en wanneer je wilt.

Direct een contract voor onbepaalde tijd

Een ander mooi voorbeeld van een interne ontwikkeling die voortkomt uit het medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) is het contract voor onbepaalde tijd voor alle (toekomstige) collega's. “Onderscheidend in de accountancybranche, meteen vanaf het begin een contract voor onbepaalde tijd. Sinds oktober van dit jaar krijgt iedereen die wordt aangenomen met een afgeronde beroepsopleiding ook direct een contract voor onbepaalde tijd.”

“Dat stuk waardering en vertrouwen geven wij graag aan onze collega’s. De Jong & Laan bestaat uit gedreven collega’s die door onze goede selectieprocedure bijna altijd goed op zijn of haar plek terechtkomen. Waarom zou je, de mensen waar je vertrouwen in hebt, opzadelen met druk of stress van het wel of niet krijgen van een vast contract? Vanuit betrokkenheid en oog op de toekomst van zowel onze organisatie als die van onze collega's kiezen wij heel bewust voor deze nieuwe insteek.”

Lijkt het jou ook leuk om bij ons te werken?

"Dat stuk waardering en vertrouwen geven wij graag aan onze collega’s"

&NUJIJ!

“Iedereen kent het gezegde: stilstand is achteruitgang. Dit geldt zeker voor ons. Daarbij vormen onze collega's het fundament en vinden we het belangrijk dat zij hun behoeftes kunnen ventileren, zodat onze organisatie ze goed kan faciliteren.

Als ik zie dat de meest genoemde reden om bij de Jong & Laan te werken; de goede sfeer, collegialiteit en de emotionele veiligheid is, dan ben ik daar heel erg trots op!”

Wil je meer weten over het medewerkerstevredenheidsonderzoek van de Jong & Laan of ben je benieuwd hoe het is om te werken bij onze organisatie? Neem dan contact op met ons of lees de ervaringen van onze collega's. 

Aftermovie: Integron Beleving Awards 2021